Η Σχολή Μας

Η Σχολή Μας

ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ η Νο 1 Ναυαγοσωστική
Σχολή στην Ελλάδα

Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ιδρύθηκε το 1995 και είναι η Πρώτη εν ενεργεία Αναγνωρισμένη Σχολή στην Ελλάδα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά (Πρώτος Αρ. Αδείας Μ3111.4/1/95/575, Νέος Αρ. Αδείας 2118.6/48/01/20/12/01).

Στα 28 χρόνια λειτουργίας της είναι Πρωτοπόρος και οδηγεί τις εξελίξεις στον χώρο της Ναυαγοσωστική.  Διαθέτει την αρτιότερη και πλουσιότερη υποδομή τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αθρώπινο δυναμικό.

Το συχνό φαινόμενο των πνιγμών κάθε καλοκαίρι σε μια ναυτική – τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, δείχνει άγνοια σε βασικά θέματα Κολύμβησης – Ναυαγοσωστικής. Στόχος της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ είναι η μείωση των πνιγμών σε πισίνες & παραλίες μέσα από:

Η Σχολή Μας

Ανθρώπινο Δυναμικό

Από την ίδρυσή μας το 1995 είμαστε Πρώτοι στον κλάδο με πάνω από 10.500 μέλη. Η γεωγραφική κατανομή των Συνεργατών – Ναυαγοσωστών της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα.

  • Οι Εκπαιδευτές-Συνεργάτες μας διαθέτουν μακρόχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία, έχοντας διακριθεί σε θέσεις αυξημένης ευθύνης και εξασφαλίζουν την άριστη επαγγελματική κατάρτιση των υποψήφιων Ναυαγοσωστών.
  • Η Ομάδα Διάσωσης και οι απόφοιτοι της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ έχουν βραβευτεί επανειλημμένως από Δήμους και Τουριστικές Επιχειρήσεις για τις σωτήριες επεμβάσεις τους σε πισίνες & παραλίες.

Η Σχολή Μας

Εγκαταστάσεις

Κεντρικά Γραφεία
Η ραγδαία άνοδος της Ναυαγοσωστικής τα τελευταία χρόνια οδήγησε την ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ, τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη σχολή στην Ελλάδα, να μεταφέρει τα γραφεία της σε νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Πειραιά Αισχύλου 4 – Καστέλλα 18533, κοντά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Η Πρακτική Εκπαίδευση λαμβάνει χώρα καθόλη τη διάρκεια του έτους(έναρξη μαθημάτων κάθε Σάββατο) σε κάποιες από τις πολλές πισίνες – παραλίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον χώρο εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή που μένουν ενώ υπάρχει μεγάλη ευελιξία & στον προγραμματισμό των μαθημάτων.

Η Θεωρία γίνεται & Διαδικτυακά με Τηλεκπαίδευση (Zoom Webinars και E-Learning Courses).

Πισίνες

Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Κλειστή Θερμαινόμενη Πισίνα 25μ, με 6μ μέγιστο βάθος, στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Νίκαιας -“Πλάτωνας”.

Κλειστή θερμαινόμενη Πισίνα 50μ, απέναντι από το Village Park στο Ρέντη.

Δημοτικό Κολυμβητήριο “Αντρέας Γαρύφαλλος”.

Ανοιχτή θερμαινόμενη Πισίνα στην Πλαζ Βοτσαλάκια, στην Καστέλλα

Λίμνη Βουλιαγμένης

Η θερμοκρασία της Λίμνης παραμένει σταθερή όλο το χρόνο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που εκπαιδεύονται τον χειμώνα στα κολυμβητήρια να αναπληρώνουν τα μαθήματα που αφορούν τη Θαλάσσια Διάσωση σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές της θάλασσας.

Παραλίες

Athines By The Sea

Οργανωμένη Παραλία με ναυαγοσώστες, security, νοσηλευτές, εστιατόρια και καφέ. Η είσοδος είναι δίπλα στο τέρμα της γραμμής του Τραμ.

Ακτή Βάρκιζας YABANAKI

Οργανωμένη Παραλία με θαλάσσια σπορ, ναυαγοσώστες, security, νοσηλευτές, εστιατόρια και καφέ. Η είσοδος είναι δίπλα στο τέρμα των Λεωφορείων.

Πλαζ Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη

Εύρεση Εργασίας/Job Club

Η ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ διαθέτει το μεγαλύτερο Δίκτυο Εύρεσης Εργασίας/Job Club για Επαγγελματίες Ναυαγοσώστες στην Ελλάδα. Μέσα στα 28 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε δημιουργήσει ισχυρές και μόνιμες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις και τους περισσότερους παράκτιους Δήμους σε όλη την επικράτεια.

Οι Ναυαγοσώστες μας απορροφώνται άμεσα και έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα με την υποστήριξη και τη συμβουλευτική καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας μας.

8.000 θέσεις εργασίας σε Πισίνες και Παραλίες σε περιμένουν

Εκπαιδευτικά Ταξίδια/Διεθνείς Συμμετοχές

Η ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ είναι η μόνη Σχολή στην Ελλάδα που εξασφαλίζει την άριστη κατάρτιση και τη διαρκή εξέλιξη των στελεχών της (Εκπαιδευτών, Ναυαγοσωστών, Αθλητών) επενδύοντας σε Εκπαιδευτικά Ταξίδια εκτός Ελλάδος, συμμετοχές σε Διεθνή Συνέδρια και Αποστολές σε Διεθνείς Αγώνες Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

 

Εκπαιδευτικά Ταξίδια με Πιστοποίηση

Συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια

Αποστολές σε Διεθνείς Αγώνες Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Η Σχολή Μας

Μέλος της ΕΣΝΕ

Η ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Η Ε.Σ.Ν.Ε είναι το μεγαλύτερο & πλέον αντιπροσωπευτικό σωματείο Σχολών Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης & έχει σαν σκοπό έχει την προστασία και προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, την ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, της ανάπτυξης της οργάνωσης λουτρικών εγκαταστάσεων και κολυμβητικών δεξαμενών, την ασφάλεια στο υγρό στοιχείο, την ενημέρωση του κοινού και γενικότερα την ανάπτυξη και διάδοση της ναυαγοσωστικής και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο υγρό στοιχείο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.