Έδρα

Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ βρίσκονται στην Καστέλλα , Αισχύλου 4, στην Μαρίνα Ζέας κοντά στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο λιμάνι – κέντρο της ναυτιλίας της χώρας αποτελεί το πλέον κατάλληλο μέρος για την μεγαλύτερη και αρχαιότερη Σχολή Ναυαγοσωστικής στη Ελλάδα (Χάρτης).
Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα καθόλη την διάρκεια του έτους σε κάποια από τις πολλές πισίνες – παραλίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον χώρο εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή που μένουν.

Πισίνες

Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Κλειστό Θερμενόμενο Κολυμβητήριο στο Χατζηκυριάκειο, Πειραιά. Στην συγκεκριμένη πισίνα πραγματοποιούνται και οι εξετάσεις που διοργανώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για την απόκτηση Άδειας Εργασίας Ναυαγοσώστη. Έτσι, μόνο οι μαθητές της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στον κατάλληλο χώρο. (Χάρτης)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νίκαιας -"Πλάτωνας". Κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο που βρίσκεται απέναντι από το Village Park στο Ρέντη. (Χάρτης)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιλισίων - "Ποσειδώνας". (Χάρτης)
Αθλητικό Κέντρο Atlantis (Χάρτης)
Λίμνη Βουλιαγμένης. Η θερμοκρασία του νερού της Λίμνης παραμένει σταθερή (23οC) όλο το χρόνο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που εκπαιδεύονται τον χειμώνα στα κολυμβητήρια να αναπληρώνουν τα μαθήματα που αφορούν τη Θαλάσσια Διάσωση σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές στη θάλασσα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.  (Χάρτης)